Foto: Shutterstock.
Publicerat 10 mars, 2020

Nytt restaurangkoncept till Sundsvall.

Den italienska restaurangkedjan Basta etablerar sig i Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna vid Stora torget under sommaren, och öppning är planerad till hösten.

Basta har haft siktet inställt på Sundsvall under en längre tid och nu gör man alltså slag i saken och öppnar en restaurang i kvarteret Rätten, som ritades av Per Appelberg och Knut Gyllencreutz 1890 och är en av Sundsvalls mest utsmyckade fastigheter.

[ Annons ]

– Äntligen kan vi berätta för alla Sundsvallsbor om den här fantastiskt roliga etableringen. Basta är ett drömkoncept för oss att etablera i Sundsvalls stadskärna och kompletterar våra senaste restaurangetableringar mycket stilfullt. Vi är många som älskar den italienska maten och kulturen och äntligen får vi ett äkta italienskt koncept till vårt bestånd, säger Sofie Stark, affärschef, Diös.

Bastas vd, Brazer Bozlak, säger i ett uttalande att Sundsvall varit högsta prioritet, trots ett stort intresse från södra Sverige.

– Anledningarna är många, vi har själva rötterna i Norrland och Sundsvall har känts som ett naturligt och tryggt steg med tanke på vår starka relation till Diös och de facto att de tror mycket på oss men även för att Sundsvall har ett hett restaurangliv med många riktigt bra restauranger som kompletterar varandra. Sundsvall har framförallt många restauranger i vårt segment som är casual dining och vi har därför en stark tro på att Sundsvallsborna redan från start kommer förstå och uppskatta den eleganta enkelheten i vårt koncept.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]