[ Annons ]

Publicerat 12 april, 2021

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen andra nummer 2021 tittar vi bland annat på den nya trende liveshopping. Vi träffar vi bland annat nyblivna bostadsminister Märta Stenevi och Vasakronans nya vd Johanna Skogestig.

Här är ett axplock av innehållet i nr 2 2021. Du hittar tidningen kostnadsfritt i vårt digitala arkiv.

I stormens öga

[ Annons ]

Varken tomma kontor eller tal om butiksdöden ger Vasakronans nya vd, Johanna Skogestig, fjärilar i magen. Hon är övertygad om att bolagets citylägen och flexibla lösningar är helt rätt efter pandemin.

Fokuserad

Märta Stenevi talar hellre om jämställt boende, bättre skolor och minskad segregation i våra bostadsområden än om fri hyressättning och nya byggregler. Den nya bostadsministerns fokus är att verka för en bättre social bostadspolitik.

I draksåddens land

Många hoppas på en pånyttfödelse för lands­ bygden. Men räcker corona för att bryta den ur­ bana trenden? En reportagebok om kommunala floppar väcker frågor om glesbygdens villkor.

Nu går butiken live

Liveshopping har slagit igenom stort inom detaljhandeln i Kina. Nu satsar allt fler svenska varumärken på att driva sin försäljning och marknadsföra sig via livesändningar.

Bostadsbyggande i förvandling

Att skapa bostäder med gemensamma ytor för umgänge och arbete är en möjlig utveckling av bostadsbyggandet post corona.

”Branschen borde se det som ett misslyckande”

Ellie Elmondt har tillsammans med Lovisa Löwenborg grundat Wire Invest, en grupp för kvinnliga fastighetsinvesterare. De har en mission – att få fler kvin- nor att våga investera i fastigheter, och att få branschen att förstå vikten av att

fokusera på den målgruppen.

Stadsplanering i otakt med klimatet

Pandemin skyndar på behovet av klimatanpassning. Men trög stadsplanering och brist på incitament gör att nödvändiga åtgärder för mer grönyta och svalka släpar efter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]