[ Annons ]

Omslag, Fastighetstidningen.
Publicerat 4 mars, 2021

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen nr 1 2021 frågar vi oss bland annat om småorter gynnas av nya sätt att arbeta under pandemin. Vi träffar även skådespelaren Örjan Landström som driver byggbolaget Nock Massiva Trähus, samt Marika Markovits som menar att Social housing inte måste vara stigmatiserande.

Här är ett axplock av innehållet i nr 1 2021. Du hittar tidningen kostnadsfritt i vårt digitala arkiv.

Småorten är coronans vinnare

[ Annons ]

Pandemin med distansarbete har fått många att omvärdera sitt boende. En ny våg av coronaflyttare har insett att det går att behålla både jobb och lönenivå även om man flyttar till närliggande kommuner eller hem till sin barndoms trakter. Om vi står inför ett verkligt paradigmskifte, eller om det är krusningar på ytan som lägger sig när pandemin väl är över återstår att se. Oavsett uppstår det nya möjligheter för landets småorter. Vi gör nedslag i Vetlanda, Ulricehamn och Örnsköldsvik för att se hur de förvaltar de nya möjligheterna.

Krönika: Det består – det återgår

Vilka förändringar under pandemin återgår till det gamla när den äntligen är över och vilka blir det nya normala? Mattias Goldmann ger tre nycklar för en bättre prognos – och en falsk.

Åsikten: Nooshi Dadgostar

Den nye partiledaren för Vänsterpartiet, har länge varit engagerad i bostadspolitiken. Hon står kvar vid att fälla Löfvéns regering om det läggs förslag på fri hyressättning för nyproduktion och hon ser gärna att allmännyttan köper tillbaka fastigheter som sålts.

För honom spelar trä en stor roll

Ansiktet kan nog vara bekant. Örjan Landström har varit med i ett flertal svenska filmer och tv-produktioner. Alltifrån Rena rama Rolf till Lasermannen. Men för tillfället har han pausat skådespeleriet för att satsa på det egna företaget Nock Massiva Trähus.

Eftersatt hissunderhåll

Hissbeståndet i Sverige är på många håll eftersatt och faktiskt Europas äldsta. Det resulterar emellanåt i allvarliga olyckor – och då ofta med barn inblandade. Läs om vad man bara måste ha kolla på.

Marika Markovits: Social housing måste inte vara stigmatiserande

Vi blir ideologiskt korrekta men praktiskt grymma. Så resonerar Stockholms nya Domprost Marika Markovits, kring invändningarna mot en svensk modell av social housing.

Seriebygget som haltar

Bostadshus kan byggas mellan 15 till 20 procent billigare och dessutom fortare om de tillverkas i stor skala i serieproduktion. Trots att det finns många väl fungerande koncept finns det oro för att det ska bli ännu ett miljonprogram.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]