Publicerat 10 september, 2018

Nytt nummer ute nu!

Ett nytt nummer av Fastighetstidningen finns nu tillgängligt i det digitala arkivet.

Fastighetstidningen nummer 5 hittar du här. Vi träffar konsumtionsforskaren Sofia Ulver, som till vardags är forskare och docent inom marknadsföring på Lunds universitet, undersöker väktarnas roll i våra städer samt tittar på hur fastighetsbranschen arbetar för att skapa större social hållbarhet i våra byggnader. Dessutom möter vi Kristina Alvendal, som samordnar utbyggnaden av nya kontor och bostäder i Värtahamnen och kikar på hur framtidens smarta städer kan komma att se ut.

[ Annons ]

Ett axplock från tidningen:

Vakten tar över från polisen

Samhället backar tillbaks och det råder brist på poliser. Lösningen för kommuner, fastighetsägare och handel blir ofta att anlita ordningsvakter. Resultaten är ofta goda. Men allt fler menar att det är en problematisk utveckling.

Mellan två världar

Driva på, hetsa, jaga bekräftelse – eller sakta ner, skapa utrymme för reflektion och vårda det som gror? Konsumtionsforskaren Sofia Ulver blickar ut och ser nya samband.

Kom loss!

Det talas allt mer om hur dåliga kontorsmiljöer bäddar för ohälsa. Fler fastighetsbolag talar nu om att ta ett större ansvar för arbetsplatsens utformning och därmed stärka välbefinnandet.

Med ett ben i varje läger

I politiken lärde sig Kristina Alvendal att medla och hon fick inblick i fastighetsfrågor. Nu är uppdraget att föra samman politik med fastighetsägare i utbyggnaden av kontor och bostäder i Värtahamnen.

Smarta staden knackar på

Drönarleveranser, hemtjänstrobotar och regnvatten i toaletterna. Den smarta och h.llbara staden tar stegetn in våra hus. Då gäller det att landets fastighetsägare är förberedda, annars riskerar man att halka efter.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]