Fastighetstidningen nummer 3 2017.
Publicerat 19 april, 2017

Nytt nummer ute nu!

Ett nytt nummer av Fastighetstidningen finns nu tillgängligt i det digitala arkivet. Läs om kampen om den attraktiva marken, hur man som fastighetsägare kan stävja brott och allt om paketeringsutredningens förslag.

Klicka här för att läsa Fastighetstidningen nummer tre eller för att bläddra i tidigare utgåvor av tidningen.

[ Annons ]

Artiklar i urval från nummer tre: 

Kampen om den attraktiva marken. Erfarenhet, finansiella muskler men även goda kontakter med stadsbyggnadskontorens handläggare krävs. Hälften av antalet anvisade lägenheter de senaste tio åren i såväl Stockholm som Göteborg har gått till de femton största bolagen visar vår granskning.

Att stävja brott. Sexhandel, organiserad brottslighet och handel med svarta lägenhetskontrakt utgör hot mot såväl individer, samhället som fastighetsvärden. Det brottsförebyggande arbetet har blivit en allt större del i många fastighetsbolags vardag.

Intervju med Emma Gretzer, chef över enheten för miljö och samhällsbyggande på Formas. Regeringen storsatsar på forskning inom hållbar samhällsbyggnad. Men vilka innovationer är det egentligen som behövs? Det har Emma Gretzer på forskningsrådet Formas i uppdrag att finna svar på.

100-åringen handlar nu även bostäder. För nyblivna hundraåringen Ica är det viktigt att koncernen erbjuder sina handlare den bästa miljön att verka i.
– Det som är bra för dem är bra för oss, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter, en av Sveriges största handelsfastighetsägare med förvaltning av 800 000 kvadratmeter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]