Publicerat 19 februari, 2024

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningens första nummer 2024 tittar vi på hållbarhetsarbetet utifrån ett fastighetsperspektiv, och besöker Ikano Akademin, som anställer unga som har svårt att få jobb.

Här är ett axplock av innehållet i nr 1 2023. Du hittar tidningen kostnadsfritt i vårt digitala arkiv.


[ Annons ]

Tror på hyreskooperativ

Trots stora svårigheter att få alla lägenheterna uthyrda i sitt nuvarande projekt tror Björn Sundin, vd på BoKoop, att tiden är inne för kooperativa hyreslägenheter.

Grön samvaro på hjul

Hydroponi är tekniken som möjliggör jordlös odling i vatten – inomhus, året om. Nyutvecklade odlingsvagnar ska göra det enklare både för grönsaker och grannsämja att gro.

”Talar de sanning borde de bli glada”

Trots att försök att stoppa rabattfusket på byggmaterial har gjorts inom Byggandets Kontraktskommitté, BKK, så har mycket lite hänt. Men Nima Assadi har verktyget för att fånga de uppblåsta fakturorna.

Flyter inte med strömmen

Köpenhamn stoltserade som World Capital of Architecture i fjol. Och det är tydligt att danska arkitekter inte nöjer sig med rollen som passive konsulter, något som visas i den pågående utställningen Copenhagen in Common.

Vill ge unga en väg framåt

Anders Wahlqvist, fastighetsförvaltare på Ikano Bostad, var med och startade Ikano Akademin som anställer unga som har svårt att få jobb.

Rum för tid

En självhjälpsbok till det stora kontorsexperiment vi är mitt uppe i. Ja, eller en guide till hela livet egentligen. Råden finns i David Larsson Heidenblads bok Ta din tid – gör mindre men bättre.

En hållbarare byggd värld

Långt framme inom hållbar energi men tvåa på bollen i fråga om cirkulär materialanvändning. Det är några av omdömena om hållbart byggande I Sverige. Andra länder har helt annorlunda styrkor och utmaningar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]