[ Annons ]

Publicerat 29 maj, 2023

Nytt nummer ute nu!

I årets tredje nummer berättar vi bland annat om den pågående stadsflytten av Kiruna och dess konsekvenser, och synar arbetet med trygghetscertifiering i sömmarna.

Nedan hittar du ett axplock av innehållet i nr 3 2023. Tidningen kan läsas kostnadsfritt i vårt digitala arkiv.


[ Annons ]

Tunna band ska stärkas

Vikten av samhörighet i grannskapet har seglat upp som en allt viktigare trygghetsaspekt. Fastighetsägare och andra samhällsaktörer försöker hitta sätt att knyta samman banden ännu starkare.

”Dålig tajming att avskaffa investeringsstödet”

Jennie Nilsson, Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson, tror att en S-regering hade ökat byggandet av bostäder trots räntehöjningar och sämre konjunktur.

Bra klimat för stadsmyller

Vill man se stadskvarter som hanterar skyfall och samtidigt bidrar till grön mångfald är Klimakvarteren i centrala Köpenhamn ett lämpligt besöksmål.

När politiken uteblivit

Det politiska samtalet kring bostadsfrågor verkar ha gått i baklås. Jenny Carenco, Karolina Skog och Kent Persson samtalar kring vad som går att göra här och nu.

Blomsteraffären fick inte bli designbutik

Det blev nobben i hovrätten när blomsterhandlaren ville ändra verksamheten. Hyresgästen kunde inte bevisa ökad lönsamhet.

Avfall blir till byggmaterial

Recoma har utvecklat byggskivor som både är helt återvunna och återvinningsbara. Processen använder inga tillsatser såsom lim eller kemikalier. Inte ens vatten behövs.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]