[ Annons ]

Publicerat 20 februari, 2023

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningens första nummer 2023 tittar vi närmare på Stadsmissionens bostadslösningar. Dessutom om vikten av att fastighetsägare har en genomarbetad krisplan när det smäller till.

Här är ett axplock av innehållet i nr 1 2023. Du hittar tidningen kostnadsfritt i vårt digitala arkiv.

[ Annons ]

Hemmabygge

Det senaste året har inneburit en ny väg för Stockholms Stadsmission. Med sitt bygge i Farsta vill man skapa en modell för att lösa den växande strukturella hemlösheten.

Ute på patrull

Polisen Ulf Merlander sadlade om och blev vd för fastighetsbolaget Gårdstensbostäder. Nu vill han skapa långsiktiga relationer baserade på trygghet och ett kollektivt ansvar.

Vi måste prata om ojämlikheten

Nationalekonomen Jesper Roine har skrivit en bok om ojämlikheten och varför det är så svårt att tala om den – men varför vi måste göra det mer.

Boven i källaren

Tvättstugan är en av de större energitjuvarna i en fastighet. Men för att spara måste man först investera i ny, energisnålare teknik. Fastighetstidningen ger tips till rena besparingar.

Positiv till det negativa

Många fastighetsbolag är intresserade av att köpa minusutsläpp. Men mycket återstår innan det finns en fungerande marknadsmodell.

Värmer varandra

Nästa generations fjärrvärmesystem jämnar ut temperaturskillnader mellan fastigheter. Ectogrid levererar både värme och kyla i samma nät och de låga temperaturerna i rören gör det möjlighet att leverera ut spillenergi på nätet.

Solklar logistik

Solpaneler på logistikfastigheter i stället för solparker. Ett nytt projekt ska förenkla installation och finansiering av solsceller för fastighetsägare.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]