[ Annons ]

Publicerat 21 februari, 2022

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen första nummer 2022 tittar vi bland annat på hur pandemin har påverkat våra städer, och jämför med våra spådomar från mars 2020.Vi granskar även cybersäkerheten i fastighetsbranschen.

Staden under pandemin

”Pandemin fördunklar allt och man ser staden som en annan. Man minns det som man en gång tyckte var så levande, vibrerande och vackert. Kommer det att bli så på riktigt igen? Eller är detta virus och social distansering dödsstöten för den täta staden så som vi känner den?”

[ Annons ]

Dessa och andra frågor ställde Fastighetstidningen för två år sedan till några i branschen. En av slutsatserna då var att vi egentligen ändå inte vet något. Och precis så var det ju, för här sitter vi ett år senare och allt känns märkligt bekant. Samtidigt har restriktionerna precis släppt och vi ska tillbaka till vardagen. Var befinner vi oss nu och höll spaningarna?

Attacken kommer

Den senaste tiden har ett flertal stora företag och organisationer drabbats. Även om fastighetsbolagen hittills vad det verkar klarat sig undan större cyberattacker är det dags att säkra upp systemen innan de kapas.

Fastighetsbolag ska inte bedriva kriminalvård

Kriminella gäng utnyttjar barn för att övervaka och upprätthålla sin makt i bostadsområden. Därför menar sociologen Maria Wallin, som i flera år arbetat med gängproblematik, att man i många fall kan behöva tänka om.

Ikea flyttar ut

Under stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg ska Ikea utforska hemmet i en bredare roll. Det projekt Anna-Carin Alderin leder sker under ett separat varumärke för att kunna ta ut svängarna. 

Lämnar med ljuset på

Som vd för AMF Fastigheter har Mats Hederos med övertygelse och glöd drivit omvandlingen av Stockholms hjärta. Han är nöjd och stolt över resultatet.

Från källare till bostad

Här följer en dagbok från Fastighetstidningens Mattias Boström vars brf bestämde sig för att bygga om sina cykelförråd till lägenheter. Vägen visade sig vara lång och full av oförutsedda händelser – allt från översvämning, ovälkomna spindlar, pandemi och så, förstås, den vanliga processen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]