[ Annons ]

Publicerat 25 oktober, 2021

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen femte nummer 2021 tittar vi på Allbolagen och hur marknaden har förändrats sedan införandet 2011. Vi pratar även med expolisen Mustafa Panshiri om hur fastighetsägare kan bidra till integrationen. 

Allmännyttan i affärsmässighetens trogna tjänst 

De senaste tio åren har allmännyttan lärt sig att leva med lagen som har kallats för en politisk succé men en juridisk mardröm: Allbolagen. Lagen har gjort kommunala bostadsbolag mer marknadsinriktade men frågan är hur de ska möta bostadsbristens

[ Annons ]

Växande utmaningar.

Med plats för nytt liv 

Vi har besökt Magasin M1 som ska renoveras och omvandlas till en plats för publika verksamheter i Malmös nya stadsdel Nyhamnen.

Med sikte på framtiden 

Fastigheter finns i blodet. Fast det kunde lika gärna ha blivit skepp eller flygplan.

Viktor Mandel, vd för Sveafastigheter, går i gång på komplexa processer och skapar tålmodigt morgondagens samhälle. Tiopoängsfrågan är om det blir klimatet, segregationen eller ekonomin som kommer styra?

Hårda kramar 

I sin nya bok ger författaren och före detta polisen Mustafa Panshiri, sju konkreta råd till nyanlända som vill bli en del av samhället. Vi frågade hur fastighetsägare kan bidra.

Snårig väg till fönsterbyte 

Fönsterbyte är en komplicerad historia för både byggherren och Stadsbyggnadskontoret.

Överklaganden och allmän förvirring kan kosta fastighetsägaren stora summor, mycket på grund av att ingen riktigt vet vad som gäller.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]