[ Annons ]

Publicerat 20 september, 2021

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen fjärde nummer 2021 har vi bland annat siktet inställt på Norrland och de stora investeringar som görs i Norrbotten, som skapar ett stort behov av bostäder och infrastruktur. Vi möter även Sundsvalls fastighetskung.

Lån för livet

Utbudet är än så länge litet. Men intresset är stort. Så här arbetar Trianon med socialaobligationer. Finansieringsformen som väntas få sitt stora genombrott i fastighetssektorn det närmaste året.

[ Annons ]

På norrtoppen

Vilka förändringar under pandemin återgår till det gamla när den äntligen är över och vilka blir det nya normala? Mattias Goldmann ger tre nycklar för en bättre prognos – och en falsk.

Stig Svedberg ställer om

Han köpte sin första fastighet vid 22 års ålder. Blev rikskändis när han badade i 17 miljoner i tv. Han älskar att göra affärer med storpojkarna i Stockholm. Sundsvalls fastighetskung Stig Svedberg går sina egna vägar.

Vart är vi på väg?

Politiken har fått nya skiljelinjer och nygamla block. Men vad väntar nu? Vilka konflikter kommer dominera 2020-talets politiska landskap? Fastighetstidningen har kollat runt. Tiopoängsfrågan är om det blir klimatet, segregationen eller ekonomin som kommer styra?

Framtidens digitala förvaltning

Lösningarna för effektivare digital drift finns redan på plats. Men många fastighetsägare märker snart att det saknas organisation och affärsmodeller för att utnyttja potentialen. Här är fyra företag som på olika sätt försöker förvalta mer datadrivet.

Tiden är inne för ABC-staden 2.0 

Arbete, bostad och centrum. 1950-talets idealsamhälle blev aldrig den framgång som dess andlige fader Sven Markelius förutsåg. Men kan en pandemi och ny teknik bidra till att konceptet återuppväcks?

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]