[ Annons ]

Publicerat 11 april, 2022

Nytt nummer ute nu!

I Fastighetstidningen andra nummer 2022 tittar vi bland annat på generationsskiften i fastighetsbranschen. Vi granskar även debatten om samhällsfastigheter samt möter fastighetsägaren som bjuds på kafferep.

Samhällsfastigheter i hetluften

Har debatten kring samhällsfastigheter skapat en politisk risk som kommer påverka affärerna? Eller är det globala säkerhetsläget och inflationen ett större orosmoln?

[ Annons ]

”Prioritera och mät livskvalitet bättre”

Tillsammans med Helsingborgs stad lanserar Rise ett nytt mätverktyg för livskvalitet i samband med stadsmässan H22 City Expo. Jacob Wisén, projektledare på Rise, hoppas att det ska leda till mer lyckade prioriteringar.

Dags att ta över

Ett generationsskifte sker ofta med blandade känslor. Lika svårt som att släppa sitt livsverk kan det vara för den övertagande generation som vill sätta sin prägel. Frågor och utmaningar är desamma i Mjölby, Stockholm och Sundsvall.

Stor brist på laddplatser

Försäljningen av laddbara bilar förväntas nå nya rekordhöjder 2022. Men antalet laddplatser ökar inte i samma takt. Vad är fastighetsägarnas roll i frågan, och hur ska energiförbrukningen kunna minskas om effektuttaget ökar?

Tätare stad på höjden

Genom att bygga mer ovanpå det som redan finns går det att spara både byggmaterial och

mark när städer ska förtätas. Det kräver dock uppfinningsrikedom och flexibilitet.

Ger igen

Att ge tillbaka. Det är Juan Handals största drivkraft. I den norrbottniska byn Harads äger han JH Fastighetsbolag. Bland hyresgästerna finns många äldre som inte kan tänka sig en annan hyresvärd.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]