Publicerat 17 november, 2016

Nytt ljus på klassisk arkitektur

I natt förändras korsningen Kungsgatan/Sveavägen i Stockholm. Det är Hufvudstaden som satsar på fasadkonst med LED-ljus.

Multimediakonstnären Jesper Wachtmeister har på Hufvudstadens uppdrag skapat ett konstverk som förändrar den ursprungliga fasaden genom en serie transformationer. Videoverket med titeln Arkad visas ett flertal gånger om från den 18 november och fram till och med jul.

[ Annons ]

Byggnaden i korsningen Kungsgatan/Sveavägen uppfördes åren 1918-19 och har sedan dess varit känd för sin karaktäristiska form och sina många olika ljusskyltar. I  år tilldelades Hufvudstaden Stockholms Skyltpris, specialkategori Innovation för framtagandet och användandet av LED-nätet.

Jesper Wachtmeister har inspirerats av historiska, samtida, och möjliga framtida arkitekturstilar har nu skapat en accelererad bild av stadens och tidens föränderliga uttryck.

– En stad är alltid under förändring. Just denna fasad är en av de mest centrala i Stockholm. Det är en plats där många passerar och där många möten sker. Vi på Hufvudstaden kände att vi ville bjuda stockholmarna och besökare på ett konstverk som är spännande, vackert och kan väcka till eftertanke om hur en stad kan se ut. Något roligt och uppseendeväckande för alla i vintermörkret, säger Louise Kihlberg, Marknads- och Kommunikationschef på Hufvudstaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]