[ Annons ]

Foto: Fabege.
Publicerat 20 januari, 2021

Nytt coworkingkomplex planeras i Stockholm

Convendum hyr nära 7 600 kvadratmeter av Fabege på Kungsgatan i Stockholm. Planen är att öppna ett coworkingkomplex med café, loungeytor och kontorshotell.

Convendum hyr i princip hela byggnaden, med adress Kungsgatan 7–15, och avtalet är skrivet på 12 år, med en årshyra på cirka 62 miljoner kronor. Totalt uppskattas investeringen till 194 miljoner kronor, med en modernisering av fastigheten och en uppgradering av tekniska installationer och klimatförbättrande åtgärder, vilket kommer att sänka driftskostnaderna. Tillträde planeras till juni 2022.

– Vi är stolta över etableringen tillsammans med Fabege i denna stora nationalromantiska fastighet. Här kommer historiens vingslag möta Convendums modernism i en spännande symbios. Convendums affärsmodell med flexibla hyresavtal och all inclusive kontor i premiumsklassen har fått en kraftigt ökande efterfrågan på marknaden. Vår hittills största etablering på Kungsgatan kommer att representera allt det bästa hos Convendum, och detta på ett av Stockholms mest attraktiva lägen, säger Håkan Jeppsson, vd Convendum.

[ Annons ]

Fabege har tillsammans med övriga fastighetsägare i området arbetat hårt med visionen att Kungsgatan ska bli en naturlig destination i Stockholm. Convendums erbjudande, med bland annat premiumcoworkingytor och café öppet för allmänheten tillför ytterligare kvaliteter till visionen, menar man.

– Det är inte ofta denna typ av objekt och möjligheter kommer ut på marknaden, vilket också har återspeglats i det stora intresset för Kungsgatan 9. Vi är riktigt glada att det blir tillsammans med Convendum som vi fortsätter förädla både Kungsgatan och denna juvel, säger 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]