[ Annons ]

Publicerat 10 april, 2018

Nytt bidrag för grönare städer

Ett nytt statligt bidrag för att utveckla städer till gröna och hälsosamma platser finns nu att ansöka om hos Boverket. Bidraget kan sökas av kommuner och i år kommer totalt 100 miljoner kronor att delas ut.

Kommuner kan få bidrag för åtgärder som ökar eller utvecklar stadsgrönska i urbana miljöer. Det kan till exempel handla om att skapa nya grönområden där det nu inte finns några, eller att rusta upp områden som redan finns. Stadsgrönska ger ekosystemtjänster, främjar hälsa och välbefinnande och förbättrar stadens lokalklimat.

[ Annons ]

– I urbana miljöer där det inte finns så mycket grönska kan det här bidraget göra en skillnad. Det är viktigt att kommunerna planerar in stadsgrönska och ekosystemtjänster när det sker en förtätning eller byggs nytt. Bidraget kan innebära att kommunerna kan genomföra olika satsningar som annars kanske inte skulle ha gjorts, säger Per Lindkvist, enhetschef på Boverket.

Bidraget kan sökas vid två ansökningsomgångar. Ansökningsomgång 1 pågår till och med den 30 april 2018 och ansökningsomgång 2 pågår från den 1 maj till och med den 14 september 2018.

Här kan du läsa mer om bidraget.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]