Publicerat 23 december, 2016

Nytt beslut i hyresnämnden

Ytterligare ett beslut har fattats av hyresnämnden efter strandningarna i Göteborg. Hyresnämnden gick på Fastighetsägarnas linje vilket innebär att hyran i en fastighet i Olskroken kommer att höjas med 3,3 procent.

I det sjätte beslutet från hyresnämnden som inkom under fredagen kommer hyran att höjas med 3,3 procent i fastigheten i Olskroken.

[ Annons ]

Hyresvärden fick rätt på flera punkter. Fastigheten på Övre Olskroksgatan 11 är byggd på 80-talet och har jämförts med fastigheter i bland annat Olskroken, Hisingen, Kålltorp och Majorna som är ombyggda både på 80-talet och 90-talet.

I beslutet slår hyresnämnden fast att det inte har någon avgörande betydelse när fastigheten är ombyggd så länge man kan påvisa att det är samma standard i lägenheterna

– Det är väldigt glädjande att hyresnämnden ännu en gång konstaterat att man kan jämföra olika stadsdelar i Göteborg med varandra. Det är också bra att standarden i lägenheten är avgörande och inte vilket år fastigheten byggts om, säger Pia Grönquist, chefsjurist på Fastighetsägarna GFR.

Den nya hyran börjar gälla från den 1 juni 2016. Ytterligare ett beslut i Göteborgsstrandningen väntas innan årsskiftet.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]