Bild: Nystad Stadsutveckling.
Publicerat 17 maj, 2019

Nystad tecknar hyresavtal med Internationella Engelska skolan

Fastighetsbolaget Nystad bygger två nya skolor i Vallentuna och Kungsbacka med Internationella Engelska Skolan som hyresgäst. Nu har Nystad och IES har tecknat långa hyresavtal i respektive kommun.

Skolan i Vallentuna kommun utanför Stockholm planeras vara klar till läsåret 2020-21 och blir en grundskola för årkurs 6-9 med plats för cirka 380 elever. Skolan i Kungsbacka utanför Göteborg planeras vara klar till läsåret 2021-22. Det blir en grundskola för årskurserna F-9 med plats för cirka 900 elever. Nystad ska enligt plan även uppföra en idrottsanläggning med två fullstora hallar och med publikkapacitet om 1 000 personer i nära anslutning till skolan i Kungsbacka.

[ Annons ]

Internationella Engelska Skolan, IES, är en av de ledande fristående aktörerna inom utbildning i Sverige, med cirka 25 600 elever i 36 skolor.

– Vi är glada att tillsammans med Nystad vara del av kommunernas satsning på fler skolor och bra utbildning för alla elever oavsett bakgrund. Många föräldrar i Vallentuna och Kungsbacka efterfrågar en IES-skola, och det är därför glädjande att nu kunna erbjuda dessa elever en riktigt bra utbildning i en säker och lugn studiemiljö, säger Cecilia Marlow, tf vd för Internationella Engelska Skolan, i ett pressmeddelande.

Nystad Stadsutveckling är ett fastighetsbolag som skapar bättre förutsättningar för kommuner och verksamheter att växa och möta invånarnas behov av välfärd genom att utveckla, aktivt äga och förvalta samhällsfastigheter ur ett stadsbyggnadsperspektiv.

– Det känns fantastiskt att tillsammans med IES, Vallentuna och Kungsbacka kommun utveckla två skolor som möter invånarnas behov. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi som fastighetsägare aktivt kan bidra med vårt helhetsperspektiv, säger Per Ronnevik, vd Nystad Stadsutveckling.

Löptiden på båda hyresavtalen är 20 år.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]