Publicerat 23 oktober, 2020

Nyfosa köper en blandad fastighetsportfölj för 2,5 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Nyfosa köper en blandad fastighetsportfölj för 2,5 miljarder kronor med hög andel skattefinansierade hyresgäster och utvecklingspotential. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyfosa har förvärvat samtliga fastigheter och projekt i Esteas helägda dotterbolag och investeringsfond Estea Sverigefastigheter 3 till ett värde om 2,5 miljarder kronor. 60 procent av portföljen är belägen i Stockholmsregionen och den tillför Nyfosa en attraktiv mix av fastighetskategorier, stabila kassaflöden och utvecklingspotential.

Förvärvet omfattar 16 fastigheter, varav en projektfastighet, belägna i Stockholm, Karlstad och Eskilstuna med en uthyrningsbar yta på 92 000 kvadratmeter. Skattefinansierade hyresgäster står för 55 procent av hyresvärdet och bland de större hyresgästerna återfinns Karlstad kommun, Region Värmland och Stockholms Läns Landsting.

Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till totalt 160 miljoner kronoroch genomsnittlig återstående avtalslängd är 4,4 år. Uthyrningsgraden uppgår till 94 procent. Nyfosa över tar som en del i affären även pågående projektutveckling av fastigheten Nacken 1 i Eskilstuna med 200 planerade hyresbostäder. Tillträde för fastighetsportföljen är planerat till den 16 november.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]