Wallenstam har kommit överens med Helsingborgs stad om nyproduktion av 220 lägenheter. Under 2014 planeras produktionsstarten.
Publicerat 22 maj, 2013

Nybyggnation av 220 lägenheter i Helsingborg

Wallenstam har kommit överens med Helsingborgs stad om nyproduktion av 220 lägenheter. Under 2014 planeras produktionsstarten.

– Det är fantastiskt roligt att vi utifrån avsiktsförklaringen med Helsingborgs stad förra året redan nu kan gå från ord till handling och påbörja dessa nyproduktioner. Vi ser fram emot att bidra till fler attraktiva bostäder och en god stadsutveckling både i Laröd och Mariastaden, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

[ Annons ]

Wallenstam förvaltar i dagsläget cirka 700 lägenheter i Helsingborg. De nya områdena där det nu ska byggas bostäder är Mariastaden, i norra delen av Helsingborg och Laröd, som ligger längs kusten ungefär en halv mil norr om Helsingborg samt hyreslägenheter i området Laröd Östra.

Redan nu pågår ombyggnaden av Wallenstams projekt Vildvinet på Tågaborg, i hörnet Pålsjögatan/Tågagatan. Här totalrenoveras 102 lägenheter samtidigt som 28 nya vindslägenheter byggs till. Utöver det ska ytterligare 52 nya lägenheter och lokaler i två plan byggas, denna byggnation beräknas starta i september i år.

– Helsingborg är en attraktiv stad dit många vill flytta. Därför är det glädjande att avsiktsförklaringen med Wallenstam om nya bostäder redan börjar ge resultat, säger Peter Danielsson (M), ordförande i kommunstyrelsen i Helsingborg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]