[ Annons ]

Tribona avyttrar en handelsfastighet i Helsingborg för 913 miljoner kronor. Köpare är ett nybildat bolag som samägs av Ica och annan part.
Publicerat 5 juni, 2013

Nybildat bolag köper för 931 miljoner i Helsingborg

Tribona avyttrar en handelsfastighet i Helsingborg för 913 miljoner kronor. Köpare är ett nybildat bolag som samägs av Ica och annan part.

Fastighetsbolaget Tribona AB säljer fastigheten Kolven 2 i Helsingborg för ett fastighetsvärde om 931 miljoner kronor – fem miljoner över fastighetens bokförda värde.

[ Annons ]

Byggnaden omfattar ca 70.000 m² och är fullt uthyrd till ICA Fastigheter Sverige AB tom hösten år 2021. Köpare är ett nybildat bolag som samägs av ICA och annan part. Fastighetsaffären genomförs som bolagsaffär och frånträdet är planerat till den 15 augusti.

En del av intäkterna från försäljningen ska användas till Tribonas framtida förvärv. Målet är att skapa en fastighetsportfölj på 10-12 miljarder kronor inom ett till tre år.

I samband med försäljningen så har Tribona och ICA avtalat om att förlänga fyra befintliga hyresavtal. Förlängningarna innebär en utökad hyrestid på oförändrade villkor med 1,25 år i Arlöv, 1,5 år i Borlänge, 1,5 år Kungälv och 4 år i Järfälla. Kontraktsvärdet på dessa förlängningar motsvarar ca 177 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada att kunna genomföra fastighetsaffären på denna nivå och att vi dessutom kunnat avtala om hyresförlängningar vilket ytterligare kan fördjupa vår relation med ICA. Genom denna försäljning frigör vi kapital för att investera i förvärv och nybyggnadsprojekt med högre avkastning” säger Tribonas vd Peter Strand i en kommentar.

Pangea Property Partners har varit rådgivare till Tribona i affären.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]