Publicerat 12 september, 2017

Nya uthyrningar i Kongahälla Shopping

Kongahälla Shopping som öppnar i mars 2019 har tecknat avtal med två välkända aktörer inom hem- och fritidsområdet.

Clas Ohlson och Kjell & Company är de två senaste tecknade hyresgästerna i det kommande köpcentret Kongahälla Shopping i Kungälv. Totalt planeras köpcentret innehålla ett 100-tal butiker och verksamheter.

[ Annons ]

Clas Ohlson som grundades 1918 finns i sex länder med fler än 200 butiker.

– Vi tror på Kungälv och Kongahälla Shopping. Det är en expansiv region och vi är övertygade om att vi kommer att få en bra framtid här. Vi ser fram emot att möta Kungälvsborna med personlig service och ett erbjudande som gör vardagen lite enklare, säger Fredrik Uhrbom, Sverigechef på Clas Ohlson.

– Vi är glada över att Clas Ohlson och Kjell & Co vill etablera hos oss och delar vår bild om projektets utmärkta förutsättningar med det geografiska läget och det starka marknadsunderlaget, säger Håkan Olsson, Uthyrningschef på fastighetsbolaget Adapta, som äger tre andra svenska handelsplatser.

Projektet med Kongahälla Shopping är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över 10 år och omfattar ca 37 000 m2 uthyrningsbar yta. Byggarbetena påbörjades under sommaren 2016 och öppningen av centrat är planerat till mars 2019.

I direkt anslutning till Kongahälla Shopping byggs det 900 lägenheter, förskola och ett nytt resecentrum. Över 10 000 boende har gång- och cykelavstånd till Kongahälla. Totalt i Kungälv byggs och planeras just nu för ytterligare 3600 nya bostäder.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]