[ Annons ]

Illustration: Shutterstock
Publicerat 6 oktober, 2021

Nya relationer på kontoret

I en kommande rapport från Atrium Ljungberg presenteras fyra framtida kontorstrender.

Tanken var att Atrium Ljungbergs omfattande kontorsrapport skulle presenteras under den stora svenska innovationskonferensen Gather Festival. Nu är dock eventet framflyttat till nästa år. Men rapporten, där 1 000 medarbetare och 200 vd:ar tillfrågats om den framtida arbetsplatsen, blir istället ett av huvudnumren på den nedbantade konferensen Gather Inn.

Ännu en rapport som konstaterar fortsatt hemma-jobb? Inte riktigt. Linus Kjellberg, affärsområdeschef för affärsutveckling på Atrium Ljungberg, menar att undersökningen delvis pekar i en annan riktning.

[ Annons ]

– Det finns ju många undersökningar där man frågat individen hur denne vill ha det. Men i och med att vi även har med företagsledare så ger det lite andra insikter. Då handlar det också om vad som är bäst för organisationen och möjligheterna att nå de affärsmässiga målen, säger Linus Kjellberg.

Han pekar också på att det finns stora skillnader mellan hur olika individer svarar.

– Om man hårdrar det: Unga vill vara på kontoret hela tiden. Man tycker inte alls att det är så kul framför Teams när man just börjat ett nytt jobb. Många kanske har trott att kontoret är helt ointressant för de här unga superdigitala människorna, men så är det verkligen inte.

Här menar Linus Kjellberg att det finns en stor risk att viktiga värden, som kunskapsöverföring, innovation och företagskultur uteblir i en agendastyrd teamstillvaro. Därför ser många företagsledningar ett stort behov att få tillbaks folk till kontoren. Men då inte kontor som de hittills sett ut och fungerat. Frågan som alla, åtminstone om man äger kontor ställer sig: innebär det mer eller mindre kontorsyta?

– Det är i högsta grad osäkert. Vi är inte så säkra på att det verkligen betyder mindre area. Snarare att ytorna kommer se annorlunda ut i framtiden, säger Linus Kjellberg.

Det kan exempelvis handla om ett ökat behov av att kunna samla alla medarbetare samtidigt. Men då på en yta man inte behöver tillgång till hela tiden. Här ser Linus Kjellberg ett stort behov av digital innovation och nya affärslösningar.

NYA TRENDER

  • Hybridarbetssätt är här för att stanna. Det kräver innovativa kontorslösningar.
  • Vi går ”från arbetsplats till hälso-palats”, det vill säga att främja den sociala hälsan som farit illa under pandemin.
  • Nu kommer det relationsbaserade kontoret. Det sociala sammanhanget ställs i centrum.
  • Farväl branschkluster, kliv in i identitetskvarteret som ska locka medarbetarna till jobbet.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]