[ Annons ]

Allmännyttiga MKB får nya medlemmar i företagsledningen. Gunnar Östenson som oväntat lämnade vd-posten på Briggen i januari blir affärsutvecklingschef.
Publicerat 11 augusti, 2014

Nya namn i MKB:s ledning

Allmännyttiga MKB får nya medlemmar i företagsledningen. Gunnar Östenson som oväntat lämnade vd-posten på Briggen i januari blir affärsutvecklingschef.

Gunnars Östensson lämnade på egen begäran posten som vd på Briggen i januari. Nu är det klart att han blir affärsutvecklingschef på MKB och en del av företagsledningen från 1 september. Förutom Briggen har även varit vd på Ikea fastigheter och Skanska Öresund.

[ Annons ]

– Förändringarna rustar MKB för att möta de uppgifter som ligger framför oss. I grunden finns alltid förvaltningsuppdraget, därtill kommer såväl en betydande nyproduktion som ett underhåll på en hög nivå, säger Terje Johansson, vd på MKB.

Andra nya medlemmar i MKB:s företagsledning:
Lars-Anders Rothman tillträder den 16 oktober som utredningschef. Han är för närvarande som ekonomi- och finanschef på Halmstad Energi & Miljö och har tidigare varit ekonomichef på Region Halland och Halmstads Fastighets AB.

Ny- och ombyggnadschef blir Claes Jeppsson. Sedan 2007 är han regionchef på Veidekke Bostad och har tidigare arbetat bland annat som projektchef på Skanska Nya Hem och som kvalitetsingenjör vid byggandet av Öresundsbron. Han tillträder den 15 oktober.

Miljöstrateg blir Jenny Holmquist. Hon har arbetat som miljöcoach och miljöchef på MKB sedan 2004. Tidigare har Jenny Holmquist arbetat med miljöfrågor på serviceförvaltningen i Malmö Stad. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

Utvecklingsstrateg blir Anna Wiking. Idag är hon affärsutvecklare på MKB. Hon anställdes 2004 och har tidigare arbetat bland annat som säljansvarig för nyproduktion och konceptutvecklare. Från och med den 1 september kommer hon att ingå i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen ingår sedan tidigare CFO Magnus Jönsson, förvaltningschef Mats Nilsson, kommunikationschef Margaretha Söderström, HR-chef Karin Svensson och vd Terje Johansson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]