Såhär kommer Nya Karolinska att se ut när hela sjukhuset är färdigbyggt. Illustration: Tengbom White team
Publicerat 14 juni, 2017

Nya Karolinska vinner internationellt arkitekturpris

Det snart färdigställda sjukhuset Nya Karolinska Solna vinner välrenommerade arkitekturpriset European Healthcare Design Awards i kategorin Future Healthcare Design.

Priset delas ut av Architects for Health och SALUS Global Knowledge Exchange och har som uttalat mål att lyfta “ett framtida sjukvårdsprojekt med potential att nå exceptionella resultat gällande översiktsplan, placemaking, hälsa och hållbarhet”. Priset delas ut i tio kategorier med nominerade över hela världen.

[ Annons ]

Nya Karolinska universitetssjukhuset är utformat av arkitektkontoren White och Tengbom som 2010 tillsammans bildade White Tengbom Team som ett projektspecifikt bolag för att möta de arkitektoniska utmaningarna för Nya Karolinska Solna.

I ett pressmeddelande skriver arkitektbyrån Tengbom att sjukhuset byggs för att fungera i upp emot hundra år.

”White Tengbom Team har därför planerat anläggningen med stor generalitet, hög kvalitet och flexibilitet. Det är ett av Europas största och mest avancerade byggnadsprojekt, Sveriges mest komplexa BIM-projekt, det första sjukhuset att miljöcertifieras enligt svensk och internationell standard och även hjärtat i den helt nya stadsdelen Hagastaden som växer fram mellan Stockholm och Solna.”

Tidigare i Fastighetstidningen:

http://fastighetstidningen.se.hemsida.eu/nya-karolinska-i-solna-kan-vinna-arkitekturpris/

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]