Bild: Stena.
Publicerat 26 februari, 2020

Nya hyresrätter i Vega

Stena Fastigheter kompletterar stadsdelen Vega i Haninge, söder om Stockholm, med nya bostäder. Det rör sig om 185 hyresrätter på två till fyra rum och kök.

Det planerar för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare i Vega. Stena Fastigheter planerar totalt 1 500 bostäder, både hyres- och bostadsrätter.

[ Annons ]

– Vi vill erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega. Nu tillför vi 185 hyresrätter i Storseglet och inom kort även 151 hyreslägenheter i Gaffelseglet. Men vi bygger även 20 stadsradhus med bostadsrätt, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.

Han påpekar bland annat närheten till bra kommunikationer som en förutsättning för etablering av nya bostäder.

– I Storseglet bor du granne med pendelstationen Vega. En viktig bit för alla som vill förenkla sitt vardagspussel, säger han.

Andreas Paulsson, stadsarkitekt Haninge kommun, säger att allt fler flyttar till Vega sedan pendeltågsstationen Vega invigdes för snart ett år sedan.

– Nu fortsätter vi tillsammans med Stena fastigheter att fylla den nya stadsdelen med bostäder, restauranger, lokaler och offentliga rum. Det är ett långsiktigt samarbete där vi gemensamt arbetar med att skapa en unik stadsdel med naturen inpå knuten. När Haninge utvecklas från förort till stad är det extra viktigt att vi också tänker på livet mellan husen, säger han i ett uttalande.

Fakta Storseglet, Vega:

185 hyresrätter på 2 till 4 r o k, ca 34-87 kvm

Inflyttning påbörjas vid årsskiftet 2021/22.

?Samtliga lägenheter förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, med start våren 2021.

Totalentreprenör: Tornstaden.

Arkitekt: E/S-A Arkitekter

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]