Bild: Peab.
Publicerat 19 maj, 2020

Nya hyresrätter i Eskilstuna

Peab bygger 337 hyreslägenheter i centrala Eskilstuna. Beställare är Willhem och kontraktssumman uppgår till 336 miljoner kronor.

Hyresrätterna byggs i kvarteret Valsverket i Eskilstuna, med promenadavstånd till högskolans nybyggda lokaler invid Eskilstunaån, centralstationen, fina parkområden och centrumkärnans gågata, och blir ett till tre rum och kök stora. Även lokaler i bottenplan samt gemensamma gårdsytor ska anläggas. Den totala ytan ligger på runt 23 000 kvadratmeter och byggnaden certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket ger ett hållbarhetstänk genom hela projektet och därmed bra byggnader för både hyresgästerna och vår miljö.
Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under våren 2020 och beräknas vara klart i sin helhet under 2023.

– Vi bygger sedan tidigare bostäder i närheten, och det känns väldigt bra att fortsätta bidra till samhällsbygget på ett hållbart sätt när vi nu ytterligare utökar antalet bostäder i centrala Eskilstuna, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]