Publicerat 8 juni, 2021

Nya Corem kan nå ett fastighetsvärde på 80 miljarder kronor i höst, bedömer Arnhult – DI

Fastighetsprofilen Rutger Arnhult ser fram emot skapandet av en ny fastighetsbjässe med goda tillväxtutsikter när hans fastighetsbolag Corem och Klövern nu är på god väg mot att gå samman.

Det sammanslagna nya Corem får ett fastighetsvärde på runt 75 miljarder kronor räknat på första kvartalet och Rutger Arnhult säger i en intervju med Dagens industri att han är ganska säker på att 80-miljardersgränsen passeras under tredje kvartalet.

- Klövern har fullföljt ett förvärv i Danmark som avtalades i fjol, och som är på ett par miljarder, och så bygger man för någon miljard tillsammans under andra kvartalet. Lägg därtill några förvärv så börjar man snabbt närma sig 80 miljarder, säger Rutger Arnhult till tidningen.

Klöverns styrelse rekommenderar sina ägare att tacka ja till Corems bud, men avråder preferensaktieägarna från att byta sina aktier mot D-aktier.

Samgåendet ska skapa synergier på 200 miljoner kronor och lösa upp korsägandet mellan bolagen.

Rutger Arnhult avvisar kritiken som riktats mot Corems nya D-aktier och säger att han själv kommer byta sina preferensaktier i både Corem och Klövern till D-aktier i Corem.

https://www.di.se/nyheter/arnhults-ambition-en-fastighetsgigant-kan-bli-ett-80-miljardersbolag-redan-i-host/

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]