Catharina Elmsäter-Svärd, tillträdande vd för Sveriges Byggindustrier. Foto: Sveriges Byggindustrier.
Publicerat 17 augusti, 2017

Ny vd för Sveriges Byggindustrier

Catharina Elmsäter-Svärd har utsetts till ny vd för Sveriges Byggindustrier. Hon har tidigare varit infrastrukturminister samt finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Catharina Elmsäter-Svärd tillträder tjänsten som vd för Sveriges Byggindustrier den 1 oktober 2017.

[ Annons ]

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Catharina Elmsäter-Svärd som vd för Sveriges Byggindustrier. I en tid när svensk byggbranschs betydelse för att lösa samhällsutmaningarna blir allt större behövs en vd som kan kombinera kunskap om politiska processer med erfarenhet från både medlemsorganisationer och näringslivet. Och som dessutom har ett gediget och tryggt ledarskap. Det är precis vad vi får med Elmsäter-Svärd, säger Svante Hagman, styrelseordförande Sveriges Byggindustrier.

Catharina Elmsäter-Svärd ersätter Ola Månsson som lämnade Sveriges Byggindustrier tidigare i år. Mats Åkerlind som varit tillförordnad vd återgår till sin tidigare roll som vice vd och förhandlingschef i samband med att Elmsäter-Svärd tillträder.

– Behovet av fler bostäder, vägar och järnvägar är större än någonsin. Med min erfarenhet från politik, näringsliv och organisationsvärlden hoppas jag kunna bidra till att skapa ännu bättre förutsättningar för det. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med Sveriges Byggindustriers medlemsföretag få fortsätta bygga Sverige starkt, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]