Reine Johansson ny vd på HSB Göta. Foto: HSB.
Publicerat 13 november, 2018

Ny vd för HSB Göta

Reine Johansson tillsätts som ny vd på HSB Göta. Han kommer närmast från de kommunala bostadsbolagen i Jönköpings kommun och har en lång bakgrund inom bygg och förvaltning med erfarenhet i ledande befattningar.

– Reine har genom sin mångåriga erfarenhet inom allmännyttan förenat god ekonomisk lönsamhet med samhällsnytta. Vi ser fram emot att få ta del av hans motivation och driv för att utveckla HSB Göta framåt. Branschen står inför utmaningar både inom produktion av nya bostäder och som leverantör av förvaltningstjänster. Vi känner oss nu väl rustade att tillsammans med Reine och alla anställda anta dessa utmaningar, säger Elin Rydberg, ordförande HSB Göta, i en kommentar.

[ Annons ]

HSB Götas verksamhetsområde sträcker sig över Jönköpings, Hallands och delar av Älvsborgs län. Organisationen har cirka 28 000 medlemmar och strax under 300 bostadsrättsföreningar. Koncernens fastighetsbolag HSB Gambrinus har drygt 2 500 hyresrätter fördelat på 140 fastigheter i portföljen. Förvaltningsbolaget erbjuder administrativa och tekniska tjänster till såväl egna bostadsrättsföreningar som externa kunder.

– Det är med stor ödmjukhet och tillförsikt som jag ser fram emot att börja mitt arbete inom HSB Göta. Det är med vemod jag lämnar mina nuvarande kollegor samtidigt som jag med glädje ser fram emot nya bekantskaper, säger Reine Johansson.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]