[ Annons ]

Publicerat 15 september, 2016

Ny vd för Bostads AB Mimer

Mikael Källqvist tar över rollen som vd för Bostads AB Mimer den 1 november. Han har en stor erfarenhet från bostads- och byggbranschen.

Mikael arbetar idag som vice vd och förvaltningschef på det allmännyttiga bostadsbolaget Svenska Bostäder i Stockholm

[ Annons ]

– Vi sökte en person som sätter hyresgästen i första rummet med starka ledaregenskaper och som har intresse för samhällsfrågor. Allt detta har Mikael. Han är en trygg person med varmt hjärta. Det avspeglar sig i ett starkt engagemang för hyresgästerna och ett starkt intresse att fortsätta utveckla Mimers roll som samhällsbyggare. Vi är väldigt glada över att Mikael tackade ja, säger Lars Korkman, styrelseordförande för Mimer.

Mikael kommer med jobbet att flytta till Västerås från Stockholm han är född och uppvuxen. Det är i Stockholm han skapat sig en förståelse för hur viktig en bostad är för människan. Han menar att Mimers främsta uppdrag är att skapa trivsel och trygghet för hyresgästerna i sina hem och bostadsområden.

– Vi är i ett läge där det saknas bostäder vilket ställer stora krav på oss. Mimer har startat många spännande byggprojekt som det ska bli oerhört stimulerande att arbeta med. Samtidigt får vi inte glömma grunden, våra hyresgäster och utvecklingen av vårt befintliga bostadsbestånd. Att se till att våra hyresgäster trivs och är trygga är en match vi måste vinna varje dag, säger Mikael Källqvist, tillträdande vd för Mimer.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]