Mikael Kipowski, utvecklingsdirektör i Helsingborgs stad. Foto:
Publicerat 10 januari, 2018

Ny utvecklingsdirektör i Helsingborgs stad

Mikael Kipowski har rekryterats till ny utvecklingsdirektör i Helsingborgs stad. Han kommer närmast från en tjänst som tillväxtchef i Hässleholms kommun.

Mikael Kipowski har arbetat i Hässleholms kommun i åtta år med olika näringslivs- och utvecklingsfrågor. Innan dess var han med och byggde upp två framgångsrika inkubatorer vid Ideon Science Park. Mikael har lång erfarenhet av ledarskap, strategi, affärsutveckling och att arbeta gränsöverskridande mellan offentlig och privat sektor med olika utvecklingsfrågor.

[ Annons ]

– Helsingborg ligger i framkant i Sverige inom flera områden. Jag känner mig oerhört taggad att vara en del av Helsingborgs organisation och tillsammans med kollegor och medarbetare göra skillnad. Två veckor in i jobbet kan jag säga att jag är imponerad över avdelningen och arbetet som görs i Helsingborg. Min utmaning blir att ta det vidare till nästa nivå, säger Mikael Kipowski.

Mikael Kipowski kommer även att vara exploateringschef fram tills att en ny person rekryterats efter att Karin Sterte gick i pension vid årsskiftet.

– Mikael har ett stort och brett nätverk och en lång erfarenhet av strategisk samhällsutveckling inom både offentlig och privat verksamhet. Hans bakgrund gör att jag verkligen är glad åt att han kliver ombord och axlar rollen som Helsingborgs nye utvecklingsdirektör, säger Palle Lundberg, stadsdirektör för Helsingborgs stad.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]