[ Annons ]

Kvarteret Ledinge i Tensta. Foto: Helen Alfvegren.
Publicerat 25 oktober, 2021

Ny upphandling för Stockholmshusen

Upphandlingen för byggnation av Stockholmshusen utvecklas. Tanken är att få in fler entreprenörer och därmed öka konkurrensen.

Konceptet Stockholmshuset togs fram för att de kommunala bolagen Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder ska kunna bygga billiga hyresrätter med lägre hyra. Målet är att bygga 3 300 nya hyresrätter, inspirerade av bostadsarkitektur från 60- och 70-talen, med färgsättning, materialval, geometrier och detaljutformning. Genom ett gemensamt gestaltningsprogram och effektiva stadsbyggnadsprocesser ska planering och produktion underlättas.

Den nya upphandlingen genomförs som ett dynamiskt inköpssystem (DIS). Vilket innebär att entreprenörer i ett första steg får ansöka om att ingå i ett DIS och de som uppfyller kraven i upphandlingen får sedan möjlighet att vara med i en konkurrensutsättning för de enskilda projekten som bolagen genomför. Upphandlingen annonseras i upphandlingssystemet Kommers annons.

[ Annons ]

– Vi ser nu fram emot att pröva ett nytt sätt att upphandla byggprojekt och hoppas att många entreprenörer vill vara med och utveckla Stockholmshusen, säger Bengt Rehn, projektkoordinator för Stockholmshusen.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]