Foto: Ramboll
Publicerat 8 november, 2018

Ny stadsdel byggs i Trelleborg

Trelleborg får en helt ny stadsdel. Ramboll ska tillsammans med Erik Guidice Architects planera och utforma Västra sjöstaden, med plats för över 1 000 invånare.

Ramboll och Erik Giudice Architects fick uppdraget eftersom deras förslag enligt Trelleborgs kommun andas både nutid och framtid, samtidigt som fokus ligger på invånarnas vardagsliv och allmänna rum. I uppdraget ingår bland annat att ta fram en strukturplan för Västra Sjöstaden.

[ Annons ]

– Trelleborg är en kuststad men saknar en tydlig länk till havet eftersom hamnen ligger i centrum. Västra Sjöstaden är ett av kommunens viktigaste stadsplaneringsprojekt där stad äntligen ska få möta vatten i en stadsdel med plats för mer än 1 000 invånare. Vårt uppdrag handlar om att skapa förutsättningar för ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhälle där människor kan leva ett gott liv, säger Stina Pettersson, samhällsplanerare på Ramboll.

Ramboll och EGA Erik Giudice Architects har tidigare samarbetat i havsnära projekt i bland annat Göteborg, Varberg och Malmö.

Ramboll har även fått i uppdrag att utreda markmiljö och geoteknik inom Sjöstaden och Västra Sjöstaden.

– Vårt samarbete är speciellt och våra tidigare gemensamma projekt har skapat personliga relationer mellan företagen med kompletterande kompetenser. Ramboll är ett stort företag med många kompetenser och EGA Erik Giudice Architects är ett snabbt presterande företag specialiserat på arkitektur och stadsplanering, fortsätter Gustav Magnusson.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]