Rosenborgskolan Bild: Telge fastigheter
Publicerat 22 november, 2017

Ny skolbyggnad blir miljöklassad

Rosenborgskolans grundsärskola har länge behövt en upplyftning. Nu får den det. Telge fastigheter utvecklar en helt ny skola, som får certifieringen miljöbyggnad.

Rosenborgskolans särskola har länge varit i dåligt skick. Och nu står det klart att den nuvarande skolbyggnaden rivs efter årsskiftet och ersätts av en helt ny i slutet av 2018.

[ Annons ]

Bakom projektet står Telge fastigheter, som satsar på att certifiera Rosenborgskolans nya grundsärskola med Sweden green building councils certifikat ”Miljöbyggnad”, som bland annat innebär hårdare krav på inomhusmiljö, materialval och energianvändning.

Den nya byggnaden utrustas bland annat med golvvärme och extra ljudabsorbenter till solceller på taket, gungor anpassade för rullstolsbundna barn och plank av kokosfibrer.

– På Telge Fastigheter strävar vi hela tiden efter att bygga bättre, både för miljön och för dem som lever, leker och arbetar i byggnaden. Certifieringen blir ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Anna-Clara Ackebo, miljöansvarig på Telge Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]