Margareta Wilhelmsson blir samhällspolitisk chef på Sveriges Arkitekter. Foto: Sveriges Arkitekter.
Publicerat 21 juni, 2017

Ny samhällspolitisk chef hos Sveriges Arkitekter

Sveriges Arkitekter har inrättat en ny tjänst som samhällspolitisk chef. Margareta Wilhelmsson, som idag arbetar som opinionsbildare på Jusek, tillträder rollen den 14 augusti.

När Sveriges Arkitekter inrättade en ny tjänst som samhällspolitisk chef var Margareta Wilhelmsson ett naturligt val i och med sin politiska erfarenhet samt intresse och förståelse för förbundets frågor.

[ Annons ]

– Sveriges Arkitekter har sedan ett antal år jobbat allt mer med politisk påverkan och opinionsbildning, ett arbete som våra medlemmar värderar högt. Nu tar vi nästa kliv. Med Margareta professionaliserar vi påverkansarbetet ytterligare och kan ta oss an ännu fler frågor som har betydelse för arkitekturens förutsättningar, säger förbundsdirektör Tobias Olsson i ett pressmeddelsande.

I rollen som samhällspolitisk chef ska Margareta Wilhelmsson hålla ihop förbundets politiska påverkansarbete. Hon har dubbla utbildningar som jurist och konstvetare och har arbetat med politik och påverkan sedan 2007, då hon var politiskt sakkunnig hos Moderaterna i riksdagen. Där arbetade hon med samhällsbyggnadsfrågor, bostadspolitik och parlamentarisk juridik. Idag är hon opinionsbildare hos Jusek, ett Saco-förbund precis som Sveriges Arkitekter.

– Jag ser fram emot att ta Sveriges Arkitekters påverkansarbete vidare. Det är angeläget att fortsätta stärka arkitekturen och arkitekternas roll i byggprocessen och i samhällsdebatten. Byggprocessen har länge dominerats av ett alltför snävt perspektiv där arkitekturen fått stå tillbaka, säger Margareta Wilhelmsson.

Hon tillträder sin nya roll hos Sveriges Arkitekter den 14 augusti.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]