Sajten Bostadspolitik.se har lanserats av Veidekke. Foto: Skärmdump.
Publicerat 11 april, 2017

Ny sajt ska locka ”bostadsnördar”

Bostadspolitik.se syftar till att vara en plattform för alla med ett specialintresse inom bostadspolitik. Sajten drivs bland annat av före detta bostadsminister Stefan Attefall och Lennart Weiss, kommersiell direktör på Veidekke.

– Bostadsfrågan är komplex vilket per automatik leder till målkonflikter som kräver en djupare analys. Med bostadspolitik.se vill vi både bredda och fördjupa bostadsdebatten och på det sättet ge utrymme förvinklingar och perspektiv som normalt sett inte ges plats i den allmänna bostadsdebatten, säger Stefan Attefall.

[ Annons ]

Sajten backas upp ekonomiskt av Veidekke men drivs i övrigt av en redaktion med bland andra före detta bostadsminister Stefan Attefall och Lennart Weiss, Kommersiell direktör på Veidekke och (S)­-märkt bostadspolitisk profil.

– Det primära syftet är inte att nå ut till en bred målgrupp. Snarare hoppas vi locka kategorin genuina ”bostadsnördar” och ge utrymme för åsikter i alla riktningar, även sånt som ibland stämplas som partsinlagor. I en levande samrådsdemokrati har också partsinlagor en legitim plats i debatten, menar Lennart Weiss.

Stommen i bostadspolitik.se kommer att bestå av krönikor, kommentarer och debattinlägg som ska publiceras löpande med koppling till dagsaktuella ämnen.

Sajten kommer även att anordna debatter och studiosamtal som antingen genomförs live eller förinspelas och publiceras i efterhand. Förutom Stefan Attefall och Lennart Weiss ingår även Anna Bellman samt Linda Jonsson i redaktionen, som alla arbetar på Veidekke.

Här kan du besöka sajten.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]