[ Annons ]

Foto: Momentum.
Publicerat 7 juni, 2021

Ny plattform ska underlätta accesser

Fastighetssystemleverantörerna Momentum, FAST2, Vitec och accessplattformen Amido har slagit sina påsar ihop. Resultatet är en lösning som automatiskt styr accessen till majoriteten av marknadens alla digitala lås.

Accessen styrs automatisk genom en integration byggd på den öppna standarden fastAPI och via hyresavtalets giltighetstid. Tanken med den nya lösningen är att fastighetsägare ska slippa ha koll på flera olika system och de problem som det medför.

Amidos plattform hanterar ett flertal olika accesslösningar i ett gemensamt gränssnitt för fastighetsägaren. Därmed kan all information uppdateras automatiskt så fort ett hyresavtal ändras.

[ Annons ]

Halmstads Fastighets AB, som sedan tidigare implementerat fastAPI, är först ut med att testa det nya systemet och Magnus Johansson, som är en av deltagarna i den referensgrupp som arbetat med projektet, ser stor potential i lösningen.

– Denna integration medför inte bara förenklingar i administrationen, utan säkrar också upp hanteringen av access till våra objekt, säger han.

Den nya plattformen bygger på fastAPI som tagits fram av bland andra Sveriges Allmännytta. Vitec, Momentum och FAST2 lanserade under 2020 en integration för automatisk felanmälan via smarta sensorer, även den med fastAPi som grund.

– Vi tror på öppna lösningar och samarbeten mellan leverantörer och detta projekt kommer resultera i ökad nytta för allas kunder, säger Johnny Berlic, vd på Amido AB.

– Tidigare gemensamma projekt har visat på stor framgång, bland annat en vinst i Business Arena Tech Awards. Därför känns det extra kul och väldigt spännande att få bygga vidare på den framgången och starta ytterligare ett samarbete. Vi är övertygade om att vi i dessa gemensamma samarbeten skapar stor kundnytta från start vilket även har möjligheter att utökas på sikt, anser FAST2, Momentum och Vitec i ett gemensamt uttalande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]