Anna Wiking är ny näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Syd. Foto: Andreas Winblad.
Publicerat 19 juni, 2017

Ny näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Syd 

Anna Wiking har rekryterats som ny näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Syd. Hon efterträder Göran Höckert som går i pension den 30 juni.

Anna Wiking har arbetat på Fastighetsägarna sedan 2015 med näringspolitik. Dessförinnan kom hon från Malmös kommunala fastighetsbolag MKB där hon senast arbetade som utvecklingsstrateg med fokus på bostadspolitiska frågor.

[ Annons ]

– Vi är glada att kunna presentera Anna Wiking som ny näringspolitisk chef. Anna har en förmåga att se hur saker och ting hänger ihop och förstår vikten av att arbeta komplementärt och regionalt. Anna är också väl bevandrad i fastighetsföretagande och har stor förståelse för fastighetsägarnas affär, säger Susanne Rikardsson, vd, Fastighetsägarna Syd.

Anna Wiking ser fram emot att i sin nya tjänst kunna verka för en välfungerande fastighetsmarknad.

– För att samhället ska fungera och fortsätta utvecklas måste även fastighetsmarknaden göra det. Jag ser fram emot att vara med och bidra till ett bättre samhälle genom att arbeta för en välfungerande fastighetsmarknad, för stadsutveckling och regional tillväxt, säger Anna Wiking, Fastighetsägarna Syd.

Fastighetsägarna Syd presenterar också en ny ledningsgrupp där Anna Wiking kommer att ingå tillsammans med vd Susanne Rikardsson, affärschef Carl-Lennart Lagerström och kommunikationschef Clara Winblad.

– Vi arbetar med att modernisera oss och möta våra medlemmar i en ny omvärld. Stort fokus ligger på hur vi kommunicerar med våra medlemmar och det omgivande samhället. Därför får Clara Winblad en ny roll som kommunikationschef. Clara har arbetat på Fastighetsägarna Syd sedan 2009 och har god insikt i vad som krävs för att möta nya kundbehov i en allt mer digitaliserad värld. Vi är mycket glada att kunna knyta hennes gedigna kompetens till ledningsgruppen, säger Susanne Rikardsson.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]