[ Annons ]

Matmissionens lokaler i Rågsved när den öppnades i november förra året. Foto: Stefan Nilsson
Publicerat 31 mars, 2016

Ny Matmission i Rågsved kan dröja

Nya lokaler för den totalt nedbrunna Matmissionen i Rågsved ser ut att kunna dröja.

I november öppnades landets första sociala supermarket Matmissionen – en matbutik där människor med ansträngd inkomst kan köpa överblivna råvaror som doneras av ett tiotal leverantörer och producenter inom livsmedel. I mitten av mars totalförstördes lokalen i en brand. Stadsmissionen, som står bakom Matmissionen, vill starta upp verksamheten så snart som möjligt igen, men enligt uppgifter till tidningen Årsta/Enskede.se ser det ut att kunna dröja.

[ Annons ]

Ikano Bostad, som äger fastigheten vill behålla Matmissionen som hyresgäst men har ännu inte lämnat något besked om hur lokalfrågan ska lösas.

– Det som hänt är jättetråkigt. Man vill helst lösa en sådan här situation genom att bara bygga upp lokalen igen, men planeringen för området pågår fortfarande just nu och vi har inte kunnat ta ställning till det här ännu, säger Christian Mariager, fastighetschef på Ikano Bostad till Fastighetstidningen.

Kan det bli aktuellt med tillfälliga lokaler i väntan på andra lösningar?

– Jag vet att Matmissionen letar med ljus och lykta efter andra lokaler, och än så länge har vi inte kunnat erbjuda något sådant av det vi har. Vi hoppas såklart att det kommer att gå att lösa, säger han.

Marika Markovits, direktör på Stadsmissionen, ser gärna att Matmissionen kan fortsätta sin verksamhet i Rågsved men har förståelse för att väntetiden på besked kan bli lång.

– För Ikano är det ju en ganska lång process. Jag tänker att när de vet vad de ska göra, och om de tänker sig en lokal med oss som hyresgäst så kommer de ta kontakt med oss. Vi är ju självklart intresserade av att driva i Rågsved på sikt också, liksom på andra platser, säger hon till tidningen Enskede/Årsta.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]