Rudolf Antoni från Fastighetsägarna och Susanne Hallencreutz från Svenska Mässan. Foto: Svenska Mässan, Anna Sigvardsson Högborg.
Publicerat 7 februari, 2017

Ny mässa för Nordens fastighetsmarknad

Nordic Property Expo – det är namnet på en ny nordisk fastighetsmässa i Göteborg som ska locka utvecklare, investerare, fastighetsägare och ansvariga för fastighetsdrift till Svenska Mässan i Göteborg: ”Det blir en mässa med hög ambitionsnivå” säger Rudolf Antoni, Fastighetsägarna GFR.

Göteborg, för många Sveriges framsida, vill nu även profilera sig starkare som mötesplats för den nordiska fastighetsmarknaden. I ett samarbete mellan Fastighetsägarna GFR och Svenska Mässan anordnas nästa år för första gången Nordic Property Expo, datum är satt till 11 – 12 september.

[ Annons ]

– Den nordiska fastighetsmarknaden är den hetaste i Europa just nu. Här finns ett stort sug efter investeringar. Vi står inför en enorm utmaning och då behövs en nordisk mötesplats för att flytta branschen framåt, säger Rudolf Antoni, näringspolitisk chef och vice VD på Fastighetsägarna i Göteborg.

Det finns idag igen annan stor gemensam mötesplats med fokus på den nordiska marknaden och Rudolf Antoni ser att Nordic Property Expo fyller en bra funktion.

Mässan kommer ha fokus på fastighetsförvaltning och hur man utvecklar sitt fastighetsbestånd med nya innovativa lösningar. Ett omfattande seminarieprogram med hundratalstalare, flera internationella dragplåster, politiska debatter och med branschens ledade leverantörer på plats, ska göra mötesplatsen till den främsta i norden.

Här kommer allt från framtidens materialteknik, drift och underhåll att presenteras tillsammans med smarta energisystem, IT-lösningar, säkerhet och attraktiva utomhusmiljöer. Och här ska investeringsfrågor, nordisk infrastruktur och fastighetsutveckling diskuteras i paneldebatter med de främsta inom branschen. Kommuner och regioner kommer också ges möjlighet att visa upp sina byggplaner för att marknadsföra sig mot branschen.

Mässan kommer även att stå värld för European Property Conference med Europas samlade fastighetsorganisationer som deltagare.

– 2018 är valår och bostadsfrågorna kommer stå i fokus. Det ger oss möjlighet att lyfta för oss viktiga frågor under mässan, som t ex kravet på förenklade byggregler, stadsutvecklingsfrågor och hyresrättens förutsättningar, säger Rudolf Antoni.

Fastighetsägarna GFR står som medarrangör men tar i detta sammanhang ingen ekonomisk risk.

– Vår insats är tid och engagemang som vi kommer att lägga ner för att få till en hög kvalitativ nivå på seminarier. Här har vi en hög ambitionsnivå, säger Rudolf Antoni.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]