Illustration: Nyréns.
Publicerat 9 november, 2018

Ny majoritet stoppar Stockholmshus

Det nya styret i Stockholms stadshus stoppade i går en detaljplan som skulle göra det möjligt att uppföra 78 nya hyresrätter i form av så kallade Stockholmshus i Stureby.

Den styrande majoriteten i form av Alliansen och Miljöpartiet tycker inte husen passar in bland villorna.

[ Annons ]

– Det här förslaget har vi kritiserat länge. I det här området med småhusbebyggelse vill vi inte pressa in höga hus. I praktiken blir det som en vägg med så mycket högre bebyggelse, vilket får konsekvenser för ljusinsläpp, säger Joakim Larsson (M), stadsbyggnadsborgarråd till SVT.

Nu ska stadsbyggnadskontoret utreda platsen igen och se om det går att i stället planera för radhus. Socialdemokraterna är kritiska.

– Detta är ytterligare ett tecken på vilken nej-sägarmajoritet det här är. Att inte bygga dessa hyresrätter i ett kanonläge, 7 minuter från tunnelbanan, är helt orimligt, skriver Jan Valeskog från socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Stockholmshus är en form av hyresbostadshus som tagits fram av Stockholms stad tillsammans med Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder och tanken är att kunna färdigställa hyresrätter snabbt och billigt.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]