Sigrid Walve tar över efter Ann-Kristin Belkert .
Publicerat 15 november, 2017

Ny ledning för Citylab

Citylab, Sweden Green Building Councils forum för hållbar stadsutveckling, får ny chef. Den 1 december tar Sigrid Walve över.

Sigrid Walve, som idag är utvecklingsledare för samhällsbyggnad på Vallentuna kommun, har länge varit engagerad i Sweden Green Building Councils arbete med hållbar stadsutveckling. Hon var med i projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar (HCS) som låg till grund för Citylab.

[ Annons ]

Nu tar hon alltså över som chef. Hon kommer då bland annat att leda arbetet när det första steget i Citylab-certifieringen släpps efter årsskiftet och utvecklingsarbetet av det andra steget tar vid.

– Det är med stor glädje jag nu tar över utvecklingen av Citylab efter Ann-Kristin, som på ett så fantastiskt sätt har lett arbetet sedan start, säger Sigrid Walve. Jag tror verkligen på delningskulturen inom Citylab, som är helt unik med sin kreativa process där praktik och akademi möts och där man sätter hållbarhetsmålen tillsammans.

Nuvarande chef Ann-Kristin Belkert startar nu eget företag där hon kommer att hjälpa offentliga och privata aktörer att implementera de globala målen och Agenda 2030.

– Att utveckla Citylab tillsammans med kollegor, medlemmar och samarbetspartner har varit roligt och lärorikt. Jag är stolt och tacksam över det stora engagemang som alla har visat. Sedan 2010 har vi genomfört hundratals workshops, seminarier och möten för att utveckla verktyg för hållbar stadsutveckling som skapar samsyn och mervärden för olika aktörer, säger Ann-Kristin Belkert.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]