Nu har byggdammet lagt sig på Sveavägen. På torsdagsmorgonen återinvigdes kontorsfastigheten Sveavägen 44.
Publicerat 25 september, 2014

Ny kostym och takpark – nu återinvigs Sveavägen 44

Nu har byggdammet lagt sig på Sveavägen. På torsdagsmorgonen återinvigdes kontorsfastigheten Sveavägen 44.

Den första hyresgästen, ehandelsföretaget Klarna med 800 medarbetare, har redan flyttat in och på gatuplan håller restaurangen Urban Deli öppet. På torsdagsmorgonen var det dags för kontorsfastigheten Sveavägen 44 att återinvigas. På plats fanns Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd, som följt projektet sedan första spadtaget 2011, hyllade Diligentias arbete.

[ Annons ]

– När vi utvecklar staden måste vi ta hänsyn till historien. Och jag vill ta tillfälle i akt och hylla Diligentia för att de har gjort det. Staden kan bara utvecklas tillsammans med dess fastighetsägare, sa Regina Kevius innan det var dags att plantera ett Aroma-äppelträd tillsammans med Diligentias vd Anders Kupsu. Detta som en hållbar symbolhandling och äppelträdet kommer att flyttas upp till den 3000 kvadratmeter stora takparken som anläggs högst upp på Sveavägen 44.

Under hösten 2014 samt våren 2015 kommer Klarna att få sällskap i form av kontorshyresgästerna, Arbetsgivarverket, SAP, RaySearch, King, Swedish Match och Fora. I samma kvarter, på Adolf Fredriks Kyrkogata 3, uppför Diligentia också ett helt nytt bostadshus med 52 lägenheter – The Corner house.
– Sveavägen 44 har nu tagit form och det är spännande att se hyresgästerna flytta in, säger Markus Pfister, Fastighetschef kontor, Diligentia. Vi ser fram emot att huset verkligen blir den inspirerande och leveande mötesplats med kontor, bostäder, hotell, restaurang och butiker som vi hade tänkt oss, fortsätter Pfister.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]