Johan Mirtorp är förbundsjurist på Hyresgästföreningen. Foto: Hyresgästföreningen.
Publicerat 28 september, 2016

Ny förbundsjurist på Hyresgästföreningen

Johan Mirtorp har rekryterats till Hyresgästföreningen som förbundsjurist för att stärka föreningens juridiska kompetens vad gäller EU-lagstiftning på nationellt plan.

Johan Mirtorp kommer även att bevaka Hyresgästföreningens frågor i Europa både från Stockholm och på plats i Bryssel.

[ Annons ]

– Jag ser fram emot att arbeta inom en folkrörelse som arbetar med viktiga samhällsfrågor där rätten till ett hem är central. I dag har denna fråga nått toppen på den politiska agendan och det är en ödesfråga för så gott som alla inkomstklasser, säger Johan Mirtorp, förbundsjurist Hyresgästföreningen.

Johan har en jur. kand. från Lund och en jur. mag. från Stockholms Universitet. Han har bott och arbetat med juridik och påverkansarbete i Bryssel under mer än tio år. Senast kommer han från Kommissionens generaldirektorat för havsfrågor och fiske (MARE) men han har även jobbat med politisk strategi vis-a-vis EU:s institutioner som konsult för olika public affairs-företag. Han har även arbetat med rättsliga frågor på College of Europe i Brygge, Belgien.

– Att se boendefrågorna i ett bredare samhällsperspektivs handlar också om att sätta dem i en internationell kontext. Många EU-beslut får direkta konsekvenser för hyresgäster och influerar även den svenska bostadspolitiken.

– Vi är mycket glada att Johan har kommit till oss. Det europeiska perspektivet är mycket viktigt att ta hänsyn till och vi kommer att få stor nytta av hans kompetens, säger Mariell Juhlin, chefsekonom på Hyresgästföreningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]