[ Annons ]

Foto: Jennifer Glans.
Publicerat 10 oktober, 2016

Ny etablering trots att huset ska rivas

”Rivningskontrakt” är inte det första ordet som dyker upp när man kliver in i Paradiset på Regeringsgatan i centrala Stockholm.

”Rivningskontrakt” är inte det första ordet som dyker upp när man kliver in i Paradiset på Regeringsgatan i centrala Stockholm. De prydliga lokalerna sträcker sig från ett café på gatuplan, genom en fullskalig, ekologisk livsmedels-butik en trappa ner och slutar med en sorlande foodcourt längst in.

[ Annons ]

Ändå är ett rivningskontrakt precis vad det är. Hela huset ska rivas och ge plats för bostäder i 14 våningar. Som kortast får Paradiset stanna i ett och ett halvt år. Men när vd:n Johannes Cullberg fick chansen att etablera sin andra ekologiska livsmedelsbutik mitt i centrala Stockholm var beslutet enkelt.

– Läget kan inte bli bättre än så här. Citybutiker är ju inte direkt gratis, men vi har mycket förmånliga villkor från Pembrooke.

Trots kortsiktigheten gjorde Johannes och hans partner Henrik Strinning en gedigen butiksetablering inför öppnandet i maj. Tricket har varit att få stor effekt med små medel. Bland annat med flyttningsbar butiksinredning.

Hyresgäst:
Paradiset.

Verksamhet: Ekologisk matbutik med café och foodcourt.

Hyresvärd:
Pembrooke Real Estate.

Yta: 1 250 kvm.

Adress:
Regeringsgatan 44, Stockholm.

Paradisets varumärke är inspirerat av matvarukedjan Whole Foods i USA.

– Att bara erbjuda bra produkter är ett fungerande koncept. Skillnaden är att Whole Foods är svindyra.

Första veckan i augusti slogs besöksrekord med köer ända upp för rulltrappan. Ett gott betyg för den första livsmedelskedjan som etablerat sig i Sverige de senaste tre decennierna utan att tillhöra en stor koncern. I november öppnas en tredje butik i Sickla.

– Om fem år vill vi ha ett 20-tal butiker i storstäder och universitetsstäder.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]