[ Annons ]

Joakim Larsson (M) Stadsbyggnadsborgarråd för Stockholms Stad. Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Publicerat 16 februari, 2021

Ny detaljplan för Kista Äng antagen – 1 600 bostäder planeras

Ytterligare 1 600 bostäder planeras i det nya bostadsområdet Kista Äng. Detta sedan kommunfullmäktige beslutat att anta en detaljplan, som även innehåller, centrumanläggning och en ny skola. 

Kista Äng bli en blandad stadsdel där bostäder, publika lokaler, offentliga platser och skola tillsammans bygger en levande stadsmiljö för boende och besökare i Kista.

Joakim Larsson (M), ordförande för stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad, säger i ett uttalande att den nya detaljplanen, med blandad upplåtelseform, är ett väsentligt tillskott till Stockholm stads bostadsmål med 140 000 nya bostäder till år 2030..

[ Annons ]

– Kista är i dag utpekat som en stadsdel med stor utvecklingspotential. Genom planförslaget tillkommer nya torg som ger en trevlig stadsmiljö, publika bottenvåningar, en stadspark samt en F-6 skola för 630 elever och tolv förskoleavdelningar. Särskild vikt ska läggas vid gestaltningen av den nya stadsdelen, vilket är angeläget då arkitekturen ska möta visionen om Kista Science city. Det nya bostadsområdet har dessutom goda förbindelser och ett nära läge till service, rekreation och Kista Galleria. Jag är övertygad om att det här planförslaget kommer att skapa stora värden för närboende och framtida nyinflyttade, säger han.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]