[ Annons ]

Foto: HSB
Publicerat 19 december, 2017

Ny åtgärd ska ge fler kvinnliga fastighetsskötare

HSB har för få kvinnliga fastighetsskötare. För att få bukt med det lanserar man nu projektet Fastighetsservice 4 women tillsammans med bemanningsföretaget TNG och Arbetsförmedlingen.

Fastighetsservice 4 women är en arbetsmarknadsutbildning, och målgruppen är arbetslösa kvinnor som vill jobba med service och teknik. Om allt går som man tänkt sig ska det resultera i en jämnare könsfördelning och ökad mångfald inom fastighetsbranschen.

[ Annons ]

– Vi har få kvinnliga fastighetsskötare inom HSB. Det vill vi ändra på. Förutom att initiativet skapar samhällsnytta och ger möjligheter till jobb, ger det oss en möjlighet att öka mångfalden bland våra medarbetare och erbjuda ännu bättre service till våra kunder, säger Samira Mchaiter, verksamhetschef fastighetsservice, HSB Stockholm.

För att locka denna grupp vill HSB, TNG och Arbetsförmedlingen utmana de fördomar som finns om fastighetsskötaryrket, som idag är ett mer varierande yrke än många tror.

Med hjälp av nya metoder hoppas man hitta och matcha oväntade talanger med rätt kompetens, talang och potential.

–  Det handlar om att våga utmana den traditionella yrkesrollen och lyfta upp hur yrket ser ut idag så att man även lyckas attrahera kvinnor. Det handlar också om att kunna identifiera potentialen hos de som söker, än att titta på deras CV. Jag är mycket stolt över att TNG kommer att bidra med att hitta rätt kompetens till Fastighetsservice4woman och samtidigt medverka till att skapa en hållbar arbetsmarknad, säger TNG:s VD Åsa Edman Källströmer.

Utbildningen pågår under två terminer och varvar teorilektioner på Yrkesakademin med mentorledd praktik i HSB:s fastigheter. Deltagarna får bland annat bygga ett nätverk med framtida handledare, praktisera i fastigheter och träna på praktiska moment.

Utbildningen är kostnadsfri och deltagarna får ersättning från Arbetsförmedlingen under utbildningstiden.

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]