[ Annons ]

Publicerat 13 november, 2015

”Nu svänger vi mot socialt ansvar”

Anna Bengtsson blir HSB Stockholms första hållbarhetschef. Hon ser fram emot att få genomlysa hur de jobbar med socialt ansvarstagande.

Hur är det att jobba med hållbarhetsfrågor i fastighetsbranschen?

[ Annons ]

– Hållbarhetsbegreppet inom fastighetsbranschen har historiskt sett handlat mycket om klimat och miljö. Nu ser vi en svängning mot att fler och fler även tar den självklara riktningen mot sociala aspekter av hur vi planerar, bygger och förvaltar.

Vad är det första du kommer att ta tag i?
– Jag har börjat med att försöka få en överblick över alla pågående aktiviteter som finns ute i organisationen. Det finns en rad goda exempel på hållbarhetsaktiviteter som verksamheterna själva driver. Genom att samla ihop dem kan vi få ett mer enhetligt arbetssätt och hitta synergieffekter mellan dessa. Vi har dessutom börjat förbereda arbetet att genomlysa vår verksamhet med hjälp av iso 26000. Genom att använda oss av en vedertagen standard hoppas vi kunna få ett stöd i vårt arbetssätt och våra rutiner, så att vi på ett mer stringent sätt knyter ihop hållbarhetsarbetet. På detta sätt blir det också en självklar koppling till vårt miljöarbete, där vi sedan länge är certifierade enligt iso 14001.

Vilka frågor ser du fram emot att driva?
– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår sedan tidigare starka miljöprofil och komplettera denna genom att strukturera upp arbetet med vårt sociala ansvarstagande. HSB Stockholm gör redan idag en rad aktiviteter utifrån ett socialt hållbart perspektiv, men vi har dels varit dåliga på att samordna och systematisera dem, dels inte alltid varit tydliga i att kommunicera ut dem till våra medlemmar och kunder.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]