[ Annons ]

Rissne centrum. Foto: Sundbybergs stad.
Publicerat 10 januari, 2017

Nu startar försäljningen av Sundbybergs centrum

Sundbybergs stad bjuder in fastighetsbranschen att ta fram idékoncept för att utveckla centrumen i Hallonbergen, Rissne och Ör, samt fastigheten Ekbacken. Värdet på dagens fastigheter är cirka två miljarder kronor.

I juli 2016 beslutade kommunfullmäktige att sälja centrymfastigheter i Hallonbergen, Ör och Rissne. Ett kvalitetsprogram för varje område har tagits fram för att säkerställa att områdena utvecklas enligt stadens avsikter.

[ Annons ]

Två av centrumen har egna tunnelbanestationer och från Ör är det fem minuters gångavstånd till Hallonbergens tunnelbanestation. Ekbacken är ett centralt beläget vårdboende omgivet av mark med högt naturvärde. Stadsutvecklingsområdena ska innehålla bostads- och hyresrätter, kontor, handel, skola och vårdboende. Det bedömda värdet på dagens fastigheter är cirka två miljarder kr.

– Vi vill utveckla våra centrum tillsammans med Sveriges vassaste fastighetsaktörer. Det handlar om att ta fram kreativa idékoncept och att ta ett helhetsgrepp för att möta gammalt med nytt, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande.

De fastighetsaktörer som medverkar bör ha erfarenhet från centrumbyggnader, samhällsfastigheter och stadsutvecklingsprojekt. Den 15 mars är sista dag att lämna in idékoncepten. Konsultföretaget NAI Svefa är Sundbybergs stads säljrådgivare i försäljningsprocessen. Vinnande aktörer förväntas ingå ett långsiktigt samarbete utifrån ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbarhetsperspektiv.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]