Projektet i Gränby inleds med byggandet av 62 hyresrätter. Illustration: Atrium Ljungberg
Publicerat 3 mars, 2016

Nu satsar Atrium Ljungberg på bostäder

Byggandet av 450 lägenheter i Uppsalas andra stadskärna blir startskottet för Atrium Ljungbergs nationella satsning på bostäder.

Atrium Ljungberg, ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med fokus på handels- och kontorsfastigheter, satsar nu på fler bostäder. Närmare 450 nya lägenheter kommer att byggas i Uppsala och bli en viktig del av Atrium Ljungbergs projekt i Gränbystaden – Uppsalas andra stadskärna.

[ Annons ]

I det nya Sverige som vi ser växa fram ökar behovet av bra bostäder och attraktiva mötesplatser.

Idag sätts spaden i marken för den första delen av byggandet med 62 hyreslägenheter. Totalt planeras 450 nya lägenheter att byggas i Gränby Entré som blir startskottet för bolagets nationella bostadssatsning.

granby_flygfoto
Flygfoto över Gränby centrum.

– I det nya Sverige som vi ser växa fram ökar behovet av bra bostäder och attraktiva mötesplatser. Här har Atrium Ljungberg som stor fastighetsaktör och stadsutvecklare en viktig roll. I Gränbystaden strävar vi efter att skapa en stadsmiljö som lever dygnet runt och där arbete, kultur, service och handel går hand i hand. Bostäder är en självklar del för att skapa den helheten, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Det är i första hand ettor och tvåor som byggs för att svara upp mot den efterfrågan som finns. Behovet av denna typ av lägenheter är stort men samtidigt byggs även lägenheter anpassade för de större familjerna. Gränbystaden ska vara en plats där alla kan leva och bo, oavsett var i livet man befinner sig.

– Det är verkligen roligt att så många söker sig till vår stad men redan idag är bostadsbristen stor. Vi skulle behöva bygga 3 000 bostäder årligen, därför är det oerhört positivt att Atrium Ljungberg påbörjat en långsiktig satsning på fler bostäder, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden i Uppsala.

Såhär bygger Atrium Ljungberg i Gränby

granby_liten

Byggstart för projekt Gränby Entré är 3 mars 2016 och det första 62 lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning under våren/sommaren 2017. Det finns planer för ytterligare 130 hyreslägenheter i Gränby Entré med byggstart 2017 och på sikt även 250 bostadsrätter med planerad byggstart 2019.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]